Законотворча діяльність Юрія Дерев'янка - ОПОРА

Юрій Дерев’янко за півроку депутатської діяльності у Верховній Раді причетний до розробки 18 законотворчих ініціатив – 16 законопроектів та 2 проекти постанов. 11 з них – це законопроекти, що є власною ініціативою депутата. Проекти нормативно-правових актів, до розробки яких причетний депутат, поки що перебувають на опрацюванні у комітетах Верховної Ради або очікують розгляду. 1 законопроект знятий з розгляду у парламенті (проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Регламенту Верховної Ради України» (щодо удосконалення окремих положень). Таким чином, жодна із законотворчих ініціатив, участь у розробці яких брав Юрій Дерев’янко, ще не набула чинності. Тематика законопроектів Юрія Дерев’янка стосується як профілю діяльності підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері боротьби з організованою злочинністю і корупцією органами державної влади та місцевого самоврядування, який очолює депутат, так і інших профілів.

Серед низки власних законопроектів Юрія Дерев’янка є законопроект, яким передбачено зобов’язати депутатів Верховної Ради України звітувати перед виборцями та визначає процедуру звітування.  Це проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо звіту народного депутата перед виборцями), згідно з яким, у разі схвалення Верховною Радою, депутати будуть зобов’язані щорічно звітувати про свою діяльність за попередній рік шляхом оприлюднення на особистій сторінці, розміщеній на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, такої інформації: автобіографії; декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру; звіту щодо суми коштів, отриманих для виконання депутатських повноважень; звіту щодо використання депутатських пільг; звіту щодо службових відряджень; звіту щодо проведення особистого прийому громадян; прізвищ, імен та по батькові помічників-консультантів народного депутата України.

Спільно з іншими колегами по парламенту Юрій Дерев’янко є ініціатором законопроектів щодо підвищення ставок акцизного податку на пиво, та спрямування на фінансування Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» доходів від підвищення акцизного податку на пиво. До переліку таких законотворчих ініціатив належать законопроекти: «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (щодо підвищення ставок акцизного податку на пиво); «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо спрямування доходів від підвищення ставок акцизного податку на пиво на фінансування заходів з охорони здоров'я та Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ»); «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо спрямування доходів від підвищення акцизного податку на пиво на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ»).

Леся, 22.07.2013 14:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини