У ДАІ пообіцяли скасувати штрафмайданчики і вирішити проблеми з паркуванням

Департамент ДАІ розробив ряд змін для поліпшення організації дорожнього руху, які будуть застосовуватися насамперед у великих містах України.

Про це на брифінгу повідомив начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.

"Основна мета цих змін - попередження заторів, створення безпечного та комфортного руху громадського транспорту і наведення порядку в паркуванні автомобілів для розвантаження вулиць", - сказав Сіренко.

Насамперед, забороняється паркування автомобілів під кутом до проїзної частини. ДАІ здійснює демонтаж встановлених на проїжджій частині шлагбаумів, ланцюгів, табличок індивідуальної паркування. Таким чином, демонтовано близько 600 об'єктів, у тому числі 400 табличок персональної паркування, які не передбачені держстандартом. У Києві демонтовано 267 з 353 шлагбаумів і 22 таблички приватної паркування.

Начальник департаменту ДАІ також зазначив, що вважає неефективною і высококоррумпированной систему евакуаторів і штрафмайданчиків.

"Я вважаю, що необхідно провести законодавчу роботу в цій сфері. Я заборонив ставити автомобілі на штрафмайданчики, тому що це висококорумпована сфера заробітку, і ціни за утримання автомобілів на штрафмайданчиках повинні становити 15-20 грн. в день, а не в десять разів більше, як зараз", - сказав він.

Також з метою реорганізації дорожнього руху в Києві визначено 11 ділянок, на яких можливий швидкісний режим руху - 80 км/ч.

"Я категорично проти перевищення допустимої швидкості на цих ділянках дороги. Стандартна похибка наших приладів становить 2-3 км/годину, зараз ще діє перехідний період, але незабаром проти водіїв, які перевищують цю позначку в 80 км/год більше ніж на 5 км, будуть застосовуватися санкції", - зазначив Сіренко.

Сіренко також додав, що в Києві було проведено обговорення щодо зміни швидкісного режиму. З 21 ділянки доріг тільки 11-ти був наданий швидкісний режим.

Леся, 11.04.2014 15:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини