На Прикарпаття повернулися майданівці, яких лікували в Польщі

На Прикарпаття повернулися майданівці, яких лікували в Польщі. П’ятьох мешканців нашого краю, які постраждали у сутичках з силовиками у Києві в лютому цього року, лікували у лікарнях міста-партнера Івано-Франківська - Ополя (Республіка Польща).

Дещо про свої враження розповів Тарас Угринчук, який разом з двома іншими постраждалими прикарпатцями, лікувався в Опольському воєводському медичному центрі. Сам він за фахом архітектор і проживає у Надвірній, а під час революційних подій на майдані очолював одну з сотень. Вчора, 9 квітня 2014 року, він зустрівся з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом, який, завдяки тісним контактам з багатьма польськими містами, Консульством Республіки Польща у Львові та Посольством Республіки Польща в Україні, допоміг вирішити питання віз та проїзних документів для постраждалих майданівців в критичній ситуації.

Ще двоє мешканців Івано-Франківщини лікувались у Опольській воєводській лікарні.

Разом з Тарасом Угринчуком на лікування до польського Ополя також потрапили Василь Кополовець з с. Ланчин, Михайло Грабчук з м. Яремче, Володимир Фйолик з с. Татарів та Юрій Тодорук з с. Микуличин.

Всі вони потрапили на лікування до Польщі за сприяння «Товариства співпраці Польща-Україна», яке знаходиться в м. Ополє.

Леся, 10.04.2014 14:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини