У Богородчанському районі ліквідовано витік газо-водяної суміші

31 березня о 14:50 год. до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області поступило повідомлення про те, що поблизу с. Космач Богородчанського району  внаслідок втручання сторонніх осіб до центральної (корінної) засувки обв’язки свердловини № 29 с. Космач НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «УКРНАФТА» виникла її розгерметизація з послідуючим витоком газо-водяної суміші в атмосферу.

   На місці події працівниками НГВУ «Надвірнанафтогаз» проведено контрольоване спалювання даної суміші. Підрозділами пожежно-рятувальної служби, які прибули до місця виклику, здійснювалось охолодження газової арматури.

     О 16:03 год. горіння суміші самоліквідувалось. О 19:33 год. витік газо-водяної суміші в атмосферу був ліквідований.

    Лабораторією НГВУ «Надвірнанафтогаз» проведено заміри концентрації газу поблизу місця аварії. Перевищення рівня гранично допустимих норм не виявлено.

    До ліквідації надзвичайної події було залучено 51 чол. та 13 од. техніки, в тому числі від Управління ДСНС в області 19 чол. особового складу служби та 4 од. техніки. 

Загиблих та потерпілих внаслідок аварії немає.

   На місці події працювала мобільно-оперативна група Управління  ДСНС в області під керівництвом першого заступника начальника Управління полковника служби цивільного захисту  Оксентюка І.В. 

Леся, 01.04.2014 12:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини