Більшість росіян підтримали б Путіна у випадку війни з Україною - опитування

74% опитаних росіян підтримали б рішення Путіна, якби він атакував Україну. Такі цифри опублікував російський "Левада-центр" за підсумками соціологічного опитування, проведеного в РФ 21-24 березня, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Згідно з даними соцопитування, росіяни не вважають себе агресорами в потенційній війні. 77% покладають провину за погіршення відносин між Росією і Україною на нову українську владу, своїх політиків готові звинувачувати тільки 3% росіян. 73% вважають українську владу нелегітимною - як і велить офіційна кремлівська пропаганда.

Економічні санкції Заходу по відношенню до путінських друзів і політичних виконавців не лякають простих росіян. Це лише додає злоби по відношенню до України, через конфлікт на території якої, якщо вірити опитуванням, загострилася конфронтація Путіна з лідерами цивілізованого світу.

Наведені дані останнього зрізу громадської думки в Росії замдиректора "Левада-центр" Олексій Гражданкін назвав обтяжуючими.

Всього за кілька тижнів російське суспільство стало ставитися до України як до злого ворога. Адже згідно з попереднім опитуванням від того ж "Левада-центру", по станом на 13 березня 83% росіян з побоюванням ставилися до перспективи збройного конфлікту між двома країнами.

Леся, 01.04.2014 10:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини