Українська благодійницька мережа оголошує про збір коштів на плавальне спорядження для дітей із Залучанського дитбудинку

Українська благодійницька мережа оголошує про збір коштів на плавальне спорядження для дітей із Залучанського дитбудинку, значна частина яких, має діагноз дитячий церебральний параліч.

Вихованці сиротинця є постійно лежачими або можуть ходити лише зі сторонньою допомогою. Для того, щоб ці діти мали можливість в майбутньому стати на ноги, потрібна постійна комплексна робота. Певні кроки до допомоги вже зроблено: ще з 2007 року у сиротинці діє лікувальний басейн.

Важко переоцінити значення плавання для дітей з такими особливими потребами: воно допомагає зняти спазми, розслаблює м’язи, а також тренує окремі групи м’язів, дозволяючи розширити об’єм активних, цілеспрямованих рухів. Та головна його перевага для вихованців дитбудинку в тому, що воно має яскравий емоційний компонент, завдяки якому дитина сприймає плавання, як цікаву гру. Це значно полегшує процес лікування.

Діткам, які сьогодні не можуть самостійно ходити, саме плавання може допомогти зробити перші кроки. А тим, які сьогодні ходять лише з допомогою працівників сиротинця, дасть надію на те, що в майбутньому вони зможуть самостійно пересуватись.

Для того, щоб вихованці Залучанського будинку-інтернату мали хоча б шанс на те, що  таке лікування допоможе у боротьбі з хворобою, їм потрібне спорядження для плавання: дитячі плавальні жилети, плавальні пояси, підгузники для плавання.

Кожен з нас може зробити наступний крок у допомозі цим дітям. А далі, можливо, вдасться побачити і їх кроки.

Детальнішу інформацію про те, як зробити пожертву, можна знайти на сайті організації: http://www.ubm.org.ua/potreby/dopomoji-stati-na-nogi-dityam-kotri-ne-mojut-hoditi-zaluchanskogo.html

Леся, 14.03.2014 11:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини