Лялькова вистава від прикарпатських авіаторів

      Світ безмежний. Він безмежний для всіх нас, однак є люди, для яких весь всесвіт – це монітор телевізора, або вулиця, що можна побачити по той бік вікна. В силу багатьох чинників життя таких людей обмежене стінами будинків і квартир. Особливо страшно, коли таким життям живуть діти.

Саме для дітей, хворих на церебральний параліч, привіз свою виставу перший військовий аматорський ляльковий театр, що існує при 114-ій Івано-Франківській бригаді тактичної авіації. Глядацький зал для вистави люб’язно надав Богородчанський палац культури.

Нам було дуже приємно і водночас ми трішки хвилювалися, адже в залі зібралось чимало маленьких глядачів зі своїми батьками, які приїхали на виставу з усієї Івано-Франківської області, - розповіла голова ради сімей військовослужбовців, старший солдат військової служби за контрактом Ганна Савик. – Спеціально для маленьких глядачів ми підготували лялькову виставу за мотивами казки "Троє поросят".

Ідея виступити перед дітьми з обмеженими фізичними можливостями прийшла під час чергового засідання ради сімей військовослужбовців. Командування бригади тактичної авіації  відразу підтримало ініціативу жінок. Знайшли можливості підготувати ляльки для проведення дійства. А декорації з великою майстерністю виготовила викладач англійської мови Наталя Пирожик. Для проведення репетицій акторам виділили окрему годину в службовий час. 

     Стати ляльководами зголосилися начальник клубу військової частини  лейтенант Юрій Копельців, технік авіаційного обладнання прапорщик Володимир Зелінський, голова ради сімей Ганна Савик, бібліотекар частини Віра Соловей.

   Дітлахи з захопленням дивились цю виставу, а потім  довго не відпускали артистів. Під’їжджаючи на інвалідних візочках ближче до сцени, вони намагались роздивитись краще, як створюється театральне чудо і в руках військових людей оживають ляльки та іграшки. По завершенні вистави понад сотня дітей отримали подарунки від благодійного фонду. А кращою нагородою для військових авіаторів, за словами заступника командира  ескадрильї з виховної роботи Олега Перепелиці, стали щирі дитячі оплески.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

Леся, 12.12.2013 09:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини