Перед подіями в Криму в Україні і Росії почали мироточити ікони

Останнім часом в Україні та Росії почали мироточити ікони. У нашій країні такі випадки зафіксували у Києві та Генічеську, в Росії ікони мироточать у Калузі, Краснодарському краї та Рязанській області.

"Ікони Пресвятої Діви вишила 18 років тому. Всі ці роки вона висіла над моїм ліжком, а я щовечора до неї молилася. Плакати ікона почала торік восени. Тоді сльози прямо текли по стіні. Тепер вона плаче менше", - розповіла киянка Ніна Петрова кореспонденту Gazeta.ua.

"Ікони починали мироточити перед усіма страшними подіями в історії людства — перед Жовтневою революцією, Голодомором, війною та розпадом Радянського союзу. Зараз вони теж плачуть, щоб попередити нас про важкі часи і випробування", - додала вона.

У лютому ікони заплакали і в будинку Ольги Синдецької із Рівного. "Моя онучка хворіє. У лютому вкотре повернулися з лікарні. Занесла кілька ікон у кімнату онучки і разом почали молитися. Вранці помітила, що всі ікони наче побризкані маслом. Все витерла, але краплі виступили знову. Вони з'явилося навіть на тих іконах, котрі були під склом", - поділилася жінка.

"Мироточіння ікон — це благодать Божа, яка попереджає нас про майбутні випробування. Своїм мовчазним пророцтвом Бог попереджає про наближення часів, які стануть випробуванням для усіх — віруючих та невіруючих. Зараз ми маємо достатньо підстав, щоб передбачити наближення випробувань", - прокоментував ієрей Олексій Геник, духівник церкви Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі.

"Церква не веде статистики, коли і де мироточили ікони. Та ми знаємо, що масово ікони плакали перед другою світовою. Бог хоче, щоб ми покаялися і навернулися до нього", - додав він.

Леся, 08.03.2014 10:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини