Франківські студенти розпочали страйк

Студенти трьох найбільших навчальних закладів Івано-Франківська - Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, медичного та технічного університету нафти й газу – оголосили страйк та утворили студентський штаб національного спротиву.

Студенти прийняли резолюцію,  основною вимогою якої є звільнення від кримінальної відповідальності всіх студентів, які відстоювали свою громадянську позицію  під час Єврореволюції.

Серед інших вимог: підвищення стипендії до рівня прожиткового мінімуму та відміни платних відпрацювань в медуніверситеті; цілодобовий доступ до студентських гуртожитків; забезпечення належних умов проживання студентів в гуртожитках; створення студентських комісії з боротьби з корупцією та хабарництвом в  університетах; робота громадського транспорту до 24 год. та безкоштовний доступ до інтернету в бібліотеках та гуртожитках ВНЗ.

У разі невиконання вимог цих вимог студентство просить  долучитися до страйку викладачів та вимагатиме звільнення керівників вищих навчальних закладів.

Ініціатори страйку передали резолюції керівникам ВНЗ. Наразі студенти розмістилися в народному домі «Просвіта», де розпочалося формування студентської та жіночої сотні на підтримку Євромайдану. Студенти заявляють, що не підтримують жодну політичну силу і не співпрацюватимуть з ними, повідомляє ГК.

Леся, 17.02.2014 15:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини