Австрія розслідує рахунки Клюєва. Можливий арешт?

Автомайдан має інформацію про те  що в Австрії готують арешт активів секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Про це з посиланням на джерела повідомив один з лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов.

"Акція під посольством Австрії скасована, тому, що за нашими даними уряд цієї країни вже терміново готує арешт активів Клюєва", - повідомив він.

У посольстві Австрії Українській правді на прохання уточнити цю інформацію сказали, що розслідування ведеться:

"В Австрії існує закон про захист особистих даних. Ми не можемо розповсюджувати цю інформацію. Розслідування ведуться, але про ці розслідування у посольстві інформації немає", - сказав посол Вольф Дітріх Хайм.

Як відомо, раніше у у грудні 2013 року Анатолій Гриценко правоохоронні органи Австрії, де є майно та інші статки Андрія Клюєва, отримали від самого Гриценка, Сергія Лещенка (Українська правда), Олексія Шалайського (Наші Гроші, Zik) і Віталія Шабуніна (Центр протидії корупції) інформацію про те, що Клюєв на посаді віце-прем’єра використовував бюджетні кошти для підтримки свого бізнесу.

"Фірма зареєстрована в Австрії, відомі рахунки, відомо все", - зазначав раніше Гриценко, слвоа якого наводив тоді Український тиждень.

"Вся інформація направлена до правоохоронних органів Австрії та банку, де лежать ці гроші ще 1,5 роки тому", - додавав він.

"Будь-яка європейська країна, насамперед, Австрія, могла би вже зупинити те, що відбувається зараз. Не треба робити нам послуги – просто виконуйте свої закони", - заявляв Гриценко і додав, що вимагає впровадження санкцій проти чиновників-корупціонерів.

Укураїнська правда

Леся, 22.01.2014 15:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини