Міський голова Віктор Анушкевичус взяв участь у зустрічі з депутатами європарламенту від Польщі

13 грудня 2013 року у Любліні (Польща) міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус взяв участь у зустрічі представників українських міст-партнерів з керівництвом цього міста, представниками інтелігенції, української молоді (в Любліні навчається понад 500 українських студентів), послами до Євросоюзу від Польщі.

«В рамках цього дискусійного клубу обговорювалась теперішня ситуація в Україні. Попри те, що наші польські партнери моніторять інформаційний простір щодо подій в Україні і демонструють прекрасне володіння ситуацією, вони хотіли почути нашу думку з перших уст. Оскільки присутні на зустрічі представники українських міст є представниками влади, що здійснюють керівництво не з Печерських пагорбів, а безпосередньо керують життям територіальних громад на місцях, спілкуються з представниками громадськості, їм було важливо почути саме нашу оцінку ситуації», - зазначив Віктор Анушкевичус.

За словами міського голови, під час зустрічі йшлося про два Євромайдани. Перший Євромайдан, який тривав до 29 листопада, на який вийшли в основному студенти і молодь, бо зрозуміли що у них відбирають надію, навіть в певному сенсі майбутнє. Вони, покоління, що виросло вже за незалежної України, продемонстрували своє прагнення євроінтеграції.

Проте, після жорстокого побиття Беркутом 29 листопада цього року мирної молоді, Євромайдан дещо переформатувався. На майдан Незалежності, окрім молоді, вийшли батьки. Батьки, які не згодні з такими діями влади, не згодні з тим, що їхніх дітей б’ють.

«Також в рамках зустрічі обговорювались питання, які стосувались того, чим можуть допомогти польські міста, польські дипломати вирішенню цієї проблеми. Скажу більше. Якби всі польські та європейські політики, члени Європарламенту займали таку позицію, як депутати від Польщі, Прибалтики й інших посткомуністичних країн, то Україна вже давно була б у Євросоюзі. Усі присутні на зустрічі дипломати та представники Європарламенту мають одностайну думку. Представники Польщі і в Раді Європи, і в Європарламенті, мають тверду позицію щодо європейського майбутнього України, закликають усіх інших депутатів, особливо західних країн (тієї ж Німеччини, Франції, Іспанії), підтримати євроінтеграцію нашої держави», - наголосив міський голова Віктор Анушкевичус.

Леся, 19.12.2013 10:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини