Наразі ситуація у Києва близька до воєнного стану - Росипайло

Сьогодні, 3 грудня,керівники Івано-Франківського регіонального штабу національного спротиву Дмитро Чуйко (УНП), депутат обласної ради від «Батьківщини» Руслан Терешко, депутат обласної ради від «УДАРу» Ігор Росипайло та голова фракції «Свободи» в обласній раді Василь Попович розповіли про структуру та завдання штабу.

Як повідомив Руслан Терешко, штаб створено з метою «координації громадських організацій, страйкомів у навчальних закладах, акумулюваня людського та фінансового ресурсу для поїздок у Київ, бо доля держави вирішується там».

Власне про події в столиці проінформував Ігор Росипайло.

«Як ми знаємо Верховна рада провалила відставку уряду Азарова. Наразі ситуація у Києва близька до воєнного стану, - говорить депутат, - Перекриті вулиці. Азаров говорить, що Кабмін працює, проте це далеко не так. Ніхто з міністрів на роботу не потрапив, бо протестувальники заблокували підходи до приміщеня. Тільки до Верховної Ради підійшли близько 200 тисяч людей».

«Янукович йде на екскалацію, тому слід очікувати, що наша акція буде затяжною», - зазначив керівник штабу національного спротиву Василь Попович, - бо ми знаємо, що нас очікує, якщо режим не упаде – кийки і людська кров.» 

Попович наголосив, що найближчим часом штаб закликає людей до двох речей -- щодня приходити на віче о 12.00 та 18.00 та їхати до Києва.

Тільки сьогодні зранку, за інформацією Василя Поповича, до столиці приїхало понад тисячу прикарпатців. Більшість добиралася до столиці власним ходом, частину з них відправив штаб на кошти, зібрані у скриньку пожертв. Нагадаємо, вчора зібрали 32.406 гривень, та ще 8 тисяч гривень додали місцеві підприємці.

Леся, 03.12.2013 17:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини