Чуднов, говорячи про Асоціацію, порівняв Україну з марафонцем, якому перед фінішем треба трохи зупинитися і набратися сил

Голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов не знає, чи буде сьогодні підписано договір про Асоціацію з ЄС.

«Але я чітко знаю думку Президента України про те, що курс на євроінтеграцію - незмінний. Ми ідемо в Європу. Єдине питання часу і на яких умовах. Я наводив вже приклад, коли кажуть, що Україна як той марафонець, який пробіг більшість свого шляху, і за кілька метрів від фінішу присів відпочити. То, може, краще відпочити, набратися сил і добігти цю дистанцію цілим і неушкодженим, а не так, як перший марафонець, добігши до фінішу, впав і помер?», - сказав Чуднов в інтерв’ю телеканалу РАІ.

За його словами, ті обіцянки, які за три роки давалися Україні Євросоюзом, не виконані за жодним пунктом.

«Нам обіцяли і потужну фінансову підтримку, і кредити МВФ. Натомість нам сказали тільки про 600 млн., заморожування заробітних плат і пенсій, підняття комунальних тарифів для населення. Тільки після цього ми будемо вести переговори про виділення кредитів.

Розумію Президента, на якому лежить весь тягар відповідальності за те, що буде з країною після підписання документу про Асоціацію. Хочу звернути увагу на те, що в договорі про Асоціацію навіть наближено не вказано дату, коли ми вступимо в Євросоюз. Туреччина вже 40 років є асоційованим членом ЄС і її досі не прийняли в члени. І справа тут не в Туреччині, а в Німеччині й Франції. Тому що, якщо Україну й Туреччину приймуть в Євросоюз, вони втратять контроль над Європарламентом. Тут ще й велика політика.  

Я хочу запевнити наших краян, що однозначно курс Президента, вся його політика, всі зусилля спрямовані на те, щоб ми увійшли в Європу. Але, щоб ми увійшли туди не жебраками, не з вуличними ходами, а з нормальним стабільним життям, роботою економіки, виплатою зарплати і можливостями для нашої молоді самореалізуватися в своїй країні, без необхідності шукати шматка хліба по закордонах», - сказав Чуднов.

 

Леся, 29.11.2013 13:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини