Депутати Івано-Франківської облпади вимагають звільнення Азарова

                                                                                РІШЕННЯ

 

від 26.11.2013. № 1097-25/2013

м. Івано-Франківськ

 

Про суспільно-політичну ситуацію

в Україні та перспективи євроінтеграції

 

Представляючи інтереси та висловлюючи позицію територіальних громад Івано-Франківської області, відповідно до статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" обласна рада

вирішила:

1. Підтримати Резолюцію Народного Віча "За європейську Україну!", прийняту 24 листопада 2013 року на Європейській площі у Києві (додаток 1).

2. Схвалити звернення обласної ради у зв'язку з призупиненням урядом Януковича-Азарова процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та надіслати його Європейському Парламенту, Раді Європи, Європейській комісії, Послу Європейського Союзу в Україні пану Я.Томбінському (додаток 2).

3. Вимагати від Верховної Ради України провести 27 листопада 2013 року позачергову сесію, на якій прийняти закони України про заборону вибіркового правосуддя, про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, про прокуратуру, про імпічмент Президента України.

4. Вимагати від Президента України В. Януковича та Верховної Ради України терміново вчинити всі необхідні дії для підписання на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

5. Вимагати від Президента України В. Януковича невідкладно припинити повноваження Прем'єр-міністра України М. Азарова та прийняти рішення про його відставку.

6. Рекомендувати територіальним громадам та органам місцевого самоврядування Івано-Франківської області відреагувати на відмову Президента України В. Януковича підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

7. Вимагати від управління Міністерства внутрішніх справ України в області, управління Служби безпеки України в області, прокуратури області та звернутися до керівників підприємств, установ, організацій області щодо неперешкоджання проведенню в населених пунктах області масових акцій на підтримку євроінтеграції, в тому числі й акції "Євромайдан", не перешкоджати мешканцям краю в реалізації їх конституційного права на свободу зібрань, права на мирний протест на всій території України.

8. Рішення опублікувати в газеті “Галичина” та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.

Голова обласної ради    Василь Скрипничук

Леся, 27.11.2013 10:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини