Відбулася прес-конференція щодо розширення переліку послуг громадянам, що надаються міграційною службою через Центр надання адміністративних послуг

26 листопада в залі засідань виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (вул. Грушевського, 21, каб.311) відбулася прес-конференція для представників регіональних засобів масової інформації, яку спільно провели керівництво виконавчого комітету міської ради та управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області з питань надання послуг міграційної служби через Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська та результати співпраці.

У прес-конференції взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Андрій Лис, керівник Центру надання адміністративних послуг Надія Прокопів-Старчевська, заступник начальника УДМС в області Орест Рудницький та начальник Івано-Франківського міського відділу УДМС в області Наталія Ільчишин.

На прес-конференції журналістів ознайомили з практичними результатами надання міграційною службою адміністративних послуг громадянам через Центр надання адміністративних послуг.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Андрій Лис повідомив, що за неповних три місяці участі Івано-Франківського міського відділу УДМС в області в діяльності ЦНАП  від мешканців обласного центру було прийнято понад 160 пакетів документів і надано їм послуги з «Реєстрації місця проживання/перебування» та «Зняття з реєстрації місця проживання». Крім того, адміністратори Центру надання адміністративних послуг надали громадянам  більше 650 консультацій з тих чи інших питань міграційного законодавства.

Наявність необхідної  інфраструктури для приймання документів, а також налагодження плідної співпраці між Івано-Франківським міськвиконкомом та Управлінням Державної міграційної служби в Івано-Франківській області створили умови для розширення переліку послуг, які міграційна служба може надавати людям через Центр надання адміністративних послуг.

Заступник начальника УДМС в області Орест Рудницький повідомив, що вже з 1 грудня 2013 року  у Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська громадяни матимуть можливість безкоштовно отримати  адресні довідки про реєстрацію місця проживання чи зняття з реєстраційного обліку осіб. Як відомо, дотепер такого роду послуги надавалися виключно у відділі адресно-довідкової роботи УДМС в області. Ще одне нововведення, що запрацює з 1 грудня, - оформлення і вручення через Центр надання адміністративних послуг паспортів громадянина України молодим людям, які документуються паспортом вперше, тобто які досягли 16-річного віку.

Учасники прес-конференції констатували, що участь міського відділу міграційної служби в діяльності Центр надання адміністративних послуг громадянам отримує позитивні відгуки людей.

Леся, 28.11.2013 09:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини