В Івано-Франківську засудили ґвалтівника

Івано-Франківським міським судом винесено вирок у справі 27-річного мешканця Івано-Франківська, який вчинив задоволення своєї статевої пристрасті із застосуванням фізичного насильства. Чоловік вже вдруге постав перед правосуддям за скоєння аналогічного злочину.

Перед Івано-Франківським міським судом постав мешканець обласного центру Прикарпаття, 1986 року народження, якого звинувачували у зґвалтуванні студентки одного з місцевих ВНЗ.

Під час з’ясування обставин справи, судом було з’ясовано, що перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, підсудний у вечірню пору доби, на одній з центральних вулиць Івано-Франківська, побачив свою майбутню жертву, яка поверталась з навчання до дому. Тоді у нього виникло бажання задовольнити свою статеву пристрасть. Помітивши, що дівчина без стороннього супроводу заходить до будинку, чоловік одразу забіг за нею до під’їзду, в якому приставивши лезо до горла дівчини задовольнив свою статеву пристрасть.

В судовому засіданні, чоловік свою вину заперечував, та говорив, що у момент вчинення злочину він перебував у дома, де його бачили знайомі, а явку з каяттям його буцімто змусили підписати під тиском.

Проте потерпіла та свідки, які забігли до під’їзду на крик дівчини, впізнали у підсудному чоловіка, якого бачили на місці скоєння злочину того вечора.

Призначаючи покарання підсудному суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, підвищену суспільну небезпечність кримінального діяння, а також дані про особу підсудного, який у 2004 році вже був судимий за аналогічний злочин.

Враховуючи всі вище перелічені обставини, Івано-Франківський міський суд засудив мешканця Івано-Франківська, 1986 року народження, за ч.2 статті 153 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі з відбуванням у кримінально-виконавчій установі.

Крім того, чоловікові також доведеться сплатити своїй жертві 12 тисяч гривень моральної компенсації, повідомляє прес-служба.

Леся, 26.11.2013 10:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини