Виявлено більше 2 тис. неоформлених найманих працівників

Завдяки заходам, проведеним в рамках Комплексної програми з легалізації заробітної плати в Івано-Франківській області, працівниками органів доходів і зборів Івано-Франківської області з початку року виявлено 2161 неоформленого найманого працівника. Як наслідок, працедавцями укладено трудові договори з 1713 працівниками. Крім цього, 1217 платників податків збільшили виплату заробітної плати до  рівня мінімальної або вище.

Позитивні зрушення слід відмітити і в зменшенні кількості укладених договорів на неповну зайнятість найманих працівників - з 2206 у січні-серпні 2013 року до 1384 за 9 місяців 2013 року.

«Кожна людина, незалежно від сфери діяльності та посади, хоче добре жити, отримувати гідну заробітну плату, мати соціальні гарантії, - зазначив начальник Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль. - Мірилом добробуту кожної родини є рівень отримуваної заробітної плати, а соціальні гарантії можливі лише за умови повноти сплати податку на доходи фізичних осіб, оскільки питома вага цього податку у надходженнях до загального фонду місцевих бюджетів складає більше 80 відсотків».

Керівник відомства запевнив, що й надалі велика увага приділятиметься роботі по легалізації заробітної плати, боротьбі з виплатами зарплат «в конвертах» та захисту інтересів громадян у дотриманні роботодавцями норм трудового законодавства. 

Леся, 04.11.2013 16:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини