Пластуни проведуть квест містом з нагоди 95 річниці ЗУНРу

В субботу Івано-Франківська станиця Пласту – Національної скаутської організації України відзначить 95 річницю з дня листопадового чину.

Відкриття дійства розпочнеться о 14:00 біля пам’ятника «Пластунам, що не зламали своїх присяг».

Там пластуни заспівають славень та молитву. Після цього відбудеться унікальна церемонії вручення однієї з найвищих пластових нагород – залізного пластового хреста. Ця відзнака є посмертною і вручається виключно родині пластуна, що загинув у боротьбі за українську державність. Вручення такої нагороди погоджує керівництво світового Пласту, після детального вивчення біографії героя.

Цього разу нагороду отримають родичі п’ятьох осіб зі Станіславівщини, а це Богдан Ліськевич, Олекса Гірник, Горбовий Михайло, Давидюк Федір та Микола Масляк. Спеціально на церемонію приїдуть родичі загиблих зі всієї області.

Після цього для пластунів та школярів міста розпочнеться велика теренова гра (квест) містом приурочена подіям 1 листопада 1918 р. у Львові, коли Українські Січові Стрільці витіснили польську владу та захопили Львів.

Учасники гри будуть поділені на команди та виконуватимуть різноманітні завдання пов’язані з історією.

По завершенню гри, приблизно о 16:00 команда переможець матиме право піднятись на верхній балкон місцевої ратуші та розгорнути український прапор, так як це було 95 років тому.  

Леся, 01.11.2013 11:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини