У Івано-Франківську з 25 по 27 жовтня відбудеться 20-й ювілейний Всеукраїнський пластовий фестиваль «Орликіада»

Протягом трьох днів з 25 по 27 жовтня відбуватиметься 20-й ювілейний Всеукраїнський пластовий фестиваль «Орликіада». На ці мистецько-інтелектуальні змагання окрім франківців з’їдуться командами півтори сотні пластунів з Ужгорода, Тернополя, Чернівців, Львова, Рахова та Києва.

Цьогорічна імпреза має гасло «Стань славним у Станіславі!», адже відбуватиметься саме у Івано-Франківську. До цього вона була мандрівною і щороку проходила у інших містах, зокрема у Тернополі, Києві, Острозі, Рівному, Полтаві та ін. Востаннє в центрі Прикарпаття  на «Орликіаді» змагались пластуни  ще у 1999 р.  

В програмі передбаченні театральні сценки, майстер-класи, представлення команд, інтелектуальні конкурси, конкурси на кращий презентаційні відео ролик, присвоєння кращим пластунам титулу «гетьманич» та «гетьманівна» та інше.

Цікавим є те, що винятково для гостей імпрези передбачена екскурсія містом на спеціально винайнятому тролейбусі. Також додатково відбуватимуться вело екскурсії містом, музичні вечори з караоке та виступами гуртів.

Пластове відкриття фестивалю 25 жовтня о 10.30 біля пам’ятника «Пластунам, що не зламали своїх присяг».

Гала-концерт та нагородження переможців «Орликіади» відбудеться 27 жовтня (неділя) з 12:00 по 13:00 у актовому залі центрального народного дому № 1 (вул. Шевченка, 1).

Довідка: «Орликіада» — це пластовий інтелектуально-мистецький змаг, що проводиться кожного року в кінці жовтня — на початку листопаду на визначену тему з українознавства. Змаг було започатковано пластовим куренем «Орликівці» ще в 1962 році в Америці, а з 1993 року він проводиться і в Україні. Його назва походить від прізвища Орлик. А сам змаг присвячений вшануванню пам’яті Пилипа і Григора Орликів, які захищали інтереси своєї Батьківщини, будучи поза її межами.

_

Цього року у проведенні фестивалю допомогли: Дитячо-юнацький пластовий центр, друкарня «Місто НВ», видавництво «Лілея НВ», театр кіно «Люм’єр», мінеральна вода Рогатинська, ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат», «Галпласт», Українсько-польське СП, ТОВ ТМ «Лігос»,благодійний фонд Богдана Гаврилишина та інші.  

Леся, 25.10.2013 09:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини