На Прикарпатті мешкає більше 60 тисяч ветеранів війни

15 жовтня відбулась під головуванням директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Романа Мельника, першого заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи Олінійчука, заступника голови – керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олександра Криницького, спільна нарада з питання медичного обслуговування ветеранів, учасників бойових дій, дітей війни і людей, які входять до цієї категорії за участю керівників закладів охорони

Як зазначив під час наради Роман Мельник, на разі готується обласна програма щодо забезпечення ветеранів війни слуховими та стоматологічними протезами, щоб в наступному році зменшити, а по можливості й ліквідувати черги, що існують.

«Медичне забезпечення ветеранів війни і осіб прирівняних до них здійснюється усіма медичними закладами області. Протягом усього періоду забезпечувалось позачергове обслуговування інвалідів війни, учасників бойових дій та осіб прирівняних по пільгах. В поліклініках, стаціонарах проводилась робота щодо диспансеризації і виявлення осіб, які потребують різного виду оздоровлення», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Завдяки лікарям-організаторам та лікарям-геронтологам області, у відділі соціального захисту було уточнено списки кількісного складу ветеранів війни за окремими категоріями. Таким чином, на сьогодні в Івано-Франківській області нараховується 1858 інвалідів війни, 6084 учасники бойових дій, 48 334 учасники Великої Вітчизняної війни та 4906 прирівняних за пільгами.

Зокрема на нараді ветеранами порушувалися питання щодо санаторно-курортного відпочинку, фінансування лікувальних закладів для забезпечення всіх видів протезування та безкоштовного амбулаторного лікування.

За словами заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олександра Криницького «для людського відношення не потрібні кошти, а потрібні вихованість, розуміння проблем цих людей»

Леся, 17.10.2013 09:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини