Народні депутати рекомендують відправити міністра охорони здоров’я Богатирьову у відставку

Члени Тимчасової слідчої комісії, до складу якої входили народні депутати із всіх парламентських фракції, оприлюднили висновки своєї роботи із дослідження ситуації, яка склалася у МОЗ.

Члени ТСК заявляють, що виявили понад сто порушень у роботі міністерства. Перше, на що вони звертають увагу, це ріст захворюваності і смертності українців. Так, депутати дослідили, що в країні надзвичайно високий показник смертності серед людей, які хворіють раком та серцево-судинними захворюваннями.

Члени ТСК пояснюють високий показник смертності тим, що у минулому році з ініціативи МОЗ було закрито аж 104 лікарні, скорочень сім тисяч лікарів та більше 18 тисячі медсестер. Як результат, частина українців не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу, про профілактику захворювань взагалі не йдеться, кажуть депутати.

Окрім того, вони звертають увагу на те, що МОЗ повністю провалило роботу у сфері профілактичних щеплень дітей. Депутати кажуть, що вакцини були нерівномірно розподілені між областями. Саме тому, в окремих регіонах, щеплення могли зробити менше половини охочих. Як результат, в цих регіонах був зафіксований спалах інфекційних захворювань.

Згадали депутати і скандали з неякісними вакцинами, які виробляла фірма сина Богатирьової «Фармстандарт Біолік». Нагадаємо, від цих вакцин помирали діти. Після скандалу у пресі, син Богатирьової продав свої акції у фармкомпанії.

Леся, 10.10.2013 10:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини