Я вирішила лікуватися в Німеччині заради Угоди з ЄС - лист Тимошенко

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко прийняла рішення виїхати за кордон на лікування для покращення ситуації перед можливим підписанням у Вільнюсі Угоди про Асоціацію України і ЄС.

Про це вона написала у своєму відкритому листі із Качанівської колонії, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Для врегулювання питання з політичними в'язнями в Україні працює спеціальна місія Європарламенту на чолі з Петом Коксом та Олександром Квасьнєвським, які в постійному режимі ведуть переговори з Віктором Януковичем щодо мого звільнення. Я їм безмежно за це вдячна, як і всім світовим лідерам, які їх делегували, вручили їм відповідний мандат та підтримують їхню роботу", - написала вона.

"Пет Кокс та Олександр Квасьнєвський передали мені пропозицію стосовно виїзду в Німеччину на лікування", - додала Тимошенко.

Вона також зазначила причини свого рішення про виїзд.

"Я публічно приймаю цю пропозицію. І не тому, що я не довіряю українським лікарям...Я не довіряю не лікарям, а режиму, який готовий і здатний зробити все заради того, щоб мене позбутися. Я боролася, борюся й боротимуся за свою повну правову реабілітацію, зняття з мене всіх абсурдних, від "а" до "я" сфальшованих звинувачень, за повернення до повноцінного політичного життя. Ясно, що виїзд на лікування не вирішує цієї проблеми повною мірою. Але я вірю в те, що такий крок розрядить ситуацію напередодні саміту Східного партнерства. Тому заради успішного Вільнюсу і успішної України, заради історичної та доленосної Угоди з ЄС я готова прийняти таку пропозицію", - заявила вона.

Тимошенко зазначила, що її виїзд не є "еміграцією".

"Я ніколи і ніде не проситиму політичного притулку, не ховатимуся по закордонню. Я своє вже давно відбоялася. Я братиму найактивнішу участь у звільненні України від диктатури", - написала екс-прем'єр

Леся, 04.10.2013 17:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини