Президент Віктор Янукович вважає, що звільнення Юлії Тимошенко залежить від неї самої

Президент Віктор Янукович вважає, що звільнення Юлії Тимошенко залежить від неї самої, а також рішення суду.

Про це він сказав у ході Ялтинської європейської стратегії, відповідаючи на заклик присутнього у залі Юрія Луценка.

"У вас вистачило мудрості припинити експеримент наді мною. Я закликаю вас, Вікторе Федоровичу, людину, яка не боїться Путіна, не боятися Юлію Тимошенко. Я дозволю собі як двічі судимий запропонувати просто взяти ручку і підписати указ про її помилування", - сказав він.

"За вашими конституційними повноваженнями немає жодних обмежень для помилування - окрім тих, які ви самі собі встановлюєте", - додав Луценко і нагадав, що сам є "прецедентом цього".

Водночас Янукович застеріг Луценка від порівняння його справи зі справою Тимошенко.

"Щоб вас не образило порівняння з Тимошенко, ви в різних вагових категоріях, не беріть на себе зайвого. Сідайте, будь ласка", - звернувся Янукович до Луценка.

"Всім, хто займався вашою справою, я казав, що це дурниця. Я був категорично проти того, щоб ви сиділи, але сталося так як сталося", - додав він.

Янукович зазначив, що "немає більш зацікавленої людини, щоб ми це питання вирішили".

"Але є перешкоди. Треба дати відповідь на ті справи, як знаходяться в судах. Чи добровільне рішення Тимошенко. І відповідь находиться в площині знаходження компромісу за участі Тимошенко. Суд і Тимошенко можуть дуже швидко дати відповідь на це питання", - сказав Янукович.

Він також сказав, що не має претензій до Луценка.

"Юрій Віталійович, я радий вас бачити. У мене немає застережень, що ми з вами в одному приміщенн за одним столом ведемо розмову", - зазначив Янукович.

Леся, 20.09.2013 15:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини