В бюджет на наступний рік закладене подорожчання газу для населення

Попри те, що уряд уперто не показує текст бюджету, який уже за словами Миколи Азарова не просто написаний, а й затверджений на засіданні Кабміну, експерти говорять про те, що у «таємничому документі» закладене подорожчання газу для населення.

Економісти кажуть, що такі висновки можна зробити проаналізувавши навіть ті скупі показники, які озвучила заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.

Так, за словам економіста Олександра Бетлея, про те, що газ для населення неминуче подорожчає говорять дві цифри. По-перше, це показник інфляції – вісім відсотків (найвищий показник інфляції за останніх кілька років). За його словами, складовою визначення показника інфляції є також ціна газу для населення. Показник інфляції високий, тому можна із стопроцентною впевненістю говорити про те, що газ для населення у наступному році здорожчає, каже Бетлей. По-друге, відзначає економіст, у наступному році буде порівняно низький дефіцит бюджету. Це означає, що «Нафтогаз» не будуть дотувати, а це знову означає, що газ буде дорожчати.

Нагадаємо, наполягає на подорожчанні газу для населення МВФ. Тільки за виконання цієї умови, він готовий видати Україні другий транш кредиту. Економісти неодноразово говорили про те, що уряд піде на подорожчання газу у разі, якщо фінансові справи у державі будуть вкрай погані.

Леся, 20.09.2013 09:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини