На Прикарпатті близько 50 котелень планують перевести з газу на альтернативні види палива вже до кінця року

Минулого року у 14 закладах бюджетної сфери Прикарпаття почали використовувати котли, які працюють на біопаливі. При цьому економія бюджетних коштів склала 1584,8 тис. грн., поінформував на засіданні підгрупи «Енергоефективність» регіонального комітету з економічних реформ заступник директора департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Вадим Козленко.

«Загалом у бюджетних установах Прикарпаття сьогодні на твердому паливі працює 62 котельні, що складає майже 10 відсотків від усіх діючих котелень, - зазначив Вадим Козленко.Враховуючи важливість реалізації доручень Президента України, що стосуються скорочення обсягів споживання газу у рамках забезпечення енергетичної незалежності держави, заплановано перевести на альтернативні види палива 53 котельні практично в усіх районах та містах області».

Окрім цього, як зазначалося на засіданні, за Державною цільовою економічною програмою енергоефективності на 2010-2015 роки в області передбачають реалізувати 25 енергоефективних проектів на загальну суму 51 млн. грн.

Леся, 22.08.2013 15:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини