У ВАСУ розповіли, скільки має коштувати закордонний паспорт

Вищий адміністративний суд України підтвердив , що при оформленні закордонного паспорта необхідно платити не лише державне мито , але і вартість бланка документа та адміністративної послуги з його оформлення.

Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби , Запорізьке обласне управління якої подавало відповідну касаційну скаргу .

«17 вересня Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення , яким повністю задовольнив касаційну скаргу УГТС в Запорізькій області та скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 19.02.2013 у справі за позовом жителя Запорізької області Ж. з питань оплати послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і залишив у силі рішення суду першої інстанції , яким заявнику було відмовлено в задоволенні позову», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві , основною вимогою позивача було оформлення закордонного паспорта з сплатою лише державного мита в сумі 170 грн.

Нагадаємо, плата за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон складається з трьох складових: державного мита в сумі 170 грн ; платної послуги з оформлення і видачі паспорта - 87,15 грн ; вартості бланка паспорта - 120 грн. Таким чином вартість закордонного паспорта має складати 377 гривень і 15 копійок.

Леся, 18.09.2013 13:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини