Українцям обіцяють закордонні паспорти тижнів через два

У Держміграційній службі обіцяли, що почнуть видавати закордонні паспорти ще наприкінці минулого тижня, тепер дату не називають, а на місцях не розраховують на надходження бланків раніше 22 липня

Нагадаємо, проблеми з дефіцитом бланків почалися після того, як право на друк документів забрали у компанії ЄДАПС і передали державному поліграфкомбінату «Україна», пишуть «Вісті».

Поки відбувався процес передачі, тисячі українців зіткнулися з дефіцитом бланків. Зараз, як сказав виданню заступник голови глави міграційної служби Василь Грицак, бланки вже друкують, але паспортів все одно немає. Чому – в Держміграційній службі говорити відмовляються. Завідувач організаційно-аналітичного сектору главку Державної міграційної служби в Криму Ігор Свинцицький розповів «Вістям», що проблема, найімовірніше, вирішиться не раніше 22 липня, тобто через тиждень.

«22 липня в столиці буде нарада всіх керівників ОВІРів країни, і після цього ми матимемо хоч якусь інформацію. Звичайно, є шанс, що нові бланки нас надійдуть раніше, але невеликий. Видавати паспорти будемо в порядку тієї черговості, в якій були подані документи на оформлення», - сказав Свинцицький.

Джерела видання кажуть, що нині проблема виникла через те, що не укладено договір про друк особистих даних, який повинен здійснювати ЄДАПС. Тобто бланки вже роблять, але оформити на конкретну людину не можуть.

Разом з тим, за словами спікера Асоціації лідерів турбізнесу Юлії Олійник, туроператори поки не скаржаться на зменшення кількості туристів через затримку з виготовленням закордонних паспортів.

Леся, 15.07.2013 11:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини