Якщо Віктор Янукович не переможе на виборах, він може сісти в тюрму – політтехнолог

Майже всі політологи говорять про те, що Віктору Януковичу надзвичайно потрібна перемога на майбутніх президентських виборах 2015 року. Одні говорять про те, що на вибори Гарант піде, аби захистити фінансово-політичні інтереси «Сім’ї», яка без нього просто розвалиться. Інші переконують, що якщо Янукович не стане президентом в 2015 році, то йому може загрожувати ув’язнення. Зокрема про це заявив політтехнолог Володимир Грановський.

Разом з тим, Президент заявив, що він ще не прийняв рішення про те, чи приймати йому участь у президентській кампанії чи ні. Мовляв таке рішення він прийме лише наступного року, коли будуть підбиті підсумки його президентства і стане зрозуміло, чи виконав він всі обіцянки, які давав виборцям.

Такі заяви Януковича політолог Сергій Таран називає кокетування. За його словами, в Україні ніхто навіть не сумнівається в тому, що Янукович буде намагатися переобратися у 2015 році. Заява ж була зроблена для Європи в контексті Вільнюського саміту, каже політолог, щоб показати європейцям, що в Україні є вибір.

Попри заяви про те, що він не знає чи піде на вибори, Янукович уже розпочав передвиборну кампанію. За словами експертів, соціологи Адміністрації Президента провели опитування, згідно якого виходить, що діючого президента зовсім не підтримує молодь. Результати дослідження такі: якщо би участь у виборах приймали лише виборці до 35 років, то у другому турі Янукович програв би і Кличку, і Тягнибоку, і Яценюку, при чому з великим відривом. Саме тому, АП дала вказівку на регіони терміново піднімати популярність Януковича серед молодих людей: рапортувати про будівництво садочків, шкіл, давати на пільгових умовах житло для молоді, підтримувати будівництво спортивних майданчиків, підтримувати різні спортивні і культурні заходи, спрямовані на молодь і т.д.

В принципі, в це можна повірити, навіть переглянувши сайт Івано-Франківської ОДА, всі новини сайту практично зводяться до однієї єдиної сентенції: все це стало можливо завдяки соціальним ініціативам Президента, і олімпійський урок в школах «…в області, враховуючи важливість якомога ширшого залучення молодого покоління до занять фізичною культурою і спортом, що передбачено соціальними ініціативами Президента України», і відкриття спортивно-хореографічної школи в селі Залуква «.. приємно отримати такий подарунок, особливо у рік, оголошений Президентом України Роком дитячої творчості», і спартакіада проводиться, бо так Янукович захотів «треба сприяти формуванню у школярів здорового способу життя. На це звертає особливу увагу Президент України», і ключі від квартир роздають, бо це соціальні ініціативи Януковича і т.д. Одним словом, Янукович уже активно готується до президентської кампанії і для українців – це зовсім не новина.

 

Леся, 16.09.2013 08:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини