Топ-рейтинг законів та постанов, прийнятих абсолютною більшістю

ОПОРА дослідила, які саме закони та постанови зі змістових чи політичних отримали найбільшу підтримку серед депутів всіх фракцій. Найцікавішим є той факт, що 97% голосів від присутніх в залі  депутатів було віддано за зміни до статті 47 ЗУ Про регламент Верховної Ради України. Найбільш компромісним стало питання, яке було досить дискусійним для парламенту попереднього скликання та призвело до одного з найбільш затяжних блокувань трибуни у 2013 році. Друге місце з 93% підтримки депутатів присутніх у залі посідають одразу два законопроекти, які стали чинними актами: Закон України про приєднання України до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, її складових частин і компонентів, а також боєприпасів до неї, який доповнює Конвенцію Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності та Закон України про внесення змін до Бюджетного кодексу України. І почесне третє місце з 92% підтримки отримали Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи захисту персональних даних та Закон України про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про повітряне сполучення.

Заява ВРУ про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом об’єднала 90% парламентарів.

Таким чином, найбільш компромісними виявились ініціативи узгоджені в результаті тривалих переговорів, інколи блокувань і мають певний рівень підтримки суспільства, або абсолютно прагматичні та законопроекти та ініціативи (повний топ-20 обєднавчих голосувань – в додатку до релізу).

Леся, 04.09.2013 11:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини