Прикарпатські ліцеїсти в гостях у польських школярів

 Група слухачів Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради на запрошення спілки шкіл річкового пароплавства імені Героїв Вестерплятте республіки Польща здійснили шестиденний візит до цієї країни. Вони побували у Кракові де пройшли старим «Королівським шляхом», побачили архітектурний ансамбль «Вавель», відвідали один із найстаріших у Європі університет -  Ягеллонський, здійснили поїздку в місто Освенцим. Багато вражень і позитивних емоцій залишилось у ліцеїстів від перебування у курортному містечку Закопане. Ліцеїсти не тільки милувались красою польських Татр, а й взяли участь у ХІІ фестивалі ведмедя меду та бортників у селі Поронін. За успішний виступ у фестивальній концертній програмі, виконання українських та польських пісень колектив ліцею отримав подарунки та подяку від організаторів фестивалю.

                 Під час візиту відбулась зустріч з віце-консулом Генерального Консульства України у місті Кракові Тамілою Шутак,  віце - старостою Татранського повіту Анджеєм Скупенєм, учнями Спілки шкіл річкового пароплавства імені Героїв Вестерплятте з міста Кендзежин-Козьле Опольського воєводства. Під час зустрічі були обговорені питання подальшої співпраці, обміну учнівськими делегаціями.

                Учасники делегації ліцею дякують голові Асоціації співпраці Польща-Україна «Надвірна» Адаму Кархеру, його заступнику Анджею Прохері за забезпечення відмінних умов перебування ліцеїстів у Республіці Польща.  

 

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Леся, 02.09.2013 13:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини