Велике навантаження у ліцеях та гімназіях - основний крок до нервових зрушень дітей – психолог

Невротичні розлади, підвищення артеріального тиску - це не лише проблема дорослої людини. Часто вони з'являються в учнів, які навчаються у ліцеях та гімназія.

Це пов'язано з надмірним навантаженням у цих закладах освіти.

«У ліцеїстів та гімназистів й справді великий ризик набути певних психологічних зрушень. Тут є кілька причин. Це й надмірне перенавантаження, конкуренція між дітьми й численні домашні підготовки, — говорить психолог Наталя Мухітдінова. — Велику роль відіграють і настрої дирекції школи. Якщо директор і вчителі підтримують дружнє середовище, то учням відповідно легше й навчатися».

Щодо батьків, за словами психолога, то їм потрібно не примушувати дітей підлаштовуватися під рейтинги, а вчити слідкувати за своїм внутрішнім станом.

«Якщо в дитини велике навчальне навантаження, — каже Наталя Мухітдінова, — То краще за все звернутися до психолога. Шкільні педагоги, хоча це їх прямий обов'язок, навряд зможуть надати учню відповідну допомогу. До того ж, у них досить багато є додаткової роботи у школах, виконуючи яку, вони виділяють дуже мало часу на роботу з дітьми».

old_editor, 16.10.2009 16:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини