Фінансування культури неналежне. Саме це завадило закладам підготуватися до зими — результати колегії

Сьогодні начальники районних та міських управлінь культури в області звітували на засіданні колегії управління культури ОДА з питання виконання програми «Теплий заклад культури Прикарпаття» на 2009-2010 рр.

Згідно цієї програми планувалося змонтувати 82 міни-котельні, 15 газових конвекторів, заміни 11 котлів.

Колегія визнала фінансування культури неналежним, що й завадило районам та містам здійснити відповідну підготовку до опалювального сезону.

Потреба у фінансуванні у закладах культури по області становила 2685 тис. грн., проте, бюджетом було передбачено лише 1278 тис. грн.

Не виділені, хоча й передбачені, кошти у відділах культури й туризму Городенківської, Снятинської, Тисменецької, Тлумацької РДА.

Як повідомляють представники цих управлінь культури, у порівнянні з минулим опалювальним сезоном, цього року їх з району на ремонтні роботи по відновленню опалювальної системи профінансували на 0 %.

Начальники управлінь культури й туризму з області сподіваються, що опалювальний сезон таки розпочне свою належну роботу.

«Побутує думка, що райони, думаю колеги зі мною погодяться, таки отримають своє фінансування, але швидше у зв'язку з передвиборчою кампанією, аніж з початком опалювального сезону», — зауважила Марія Іваськів, начальник відділу культури Галицького району.

old_editor, 15.10.2009 20:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини