У Івано-Франківську пікетують проти закону про екстренну медичну службу

«Медицина катастроф» - катастрофа для людей. Пікет медиків «швидких допомог» та їхніх пацієнтів під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації. Люди занепокоєні Законом «Про екстрену медичну службу».

Згідно з новою законодавчою ініціативою, в області створять єдиний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Лікарі занепокоєні, адже це спричинить ліквідацію інших станцій "швидкої" допомоги.

На «медичну» реформу нарікають також медики з інших міст Прикарпаття. Наразі у Калуші діє 8 бригад "швидкої" допомоги. Попри це лікарі не встигають вчасно реагувати на всі виклики. Переконані, їх можуть скоротити лише до 2 карет.

Пікетувальники переконані: такі рішення влади ніяк не вплинуть на користь громадян. Адже диспетчер медичної допомоги сам вирішуватиме чи відправляти карету "швидкої", чи ні.

Мітингувальників заспокоюють в галузевому Департаменті: міська станція "швидкої" допомоги, як юридична особа, потрапить на баланс області. Відтак, ніякої ліквідації, або скорочення не буде.

Медики сподіваються: влада прислухається до їхніх побажань. А реформа охорони здоров'я відбудеться без особливих скорочень.

Леся, 20.08.2013 17:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини