Свято Карпатського літа

Від полудня і аж до вечора у неділю не змовкали пісні та музика в урочищі Калиновець поблизу села Вишків Долинського району. Там відбулося відновлене Свято Карпатського літа.

Як і годиться, на  свято з’їхалося чимало гостей. Делегації з Луганщини, Донеччини, Закарпаття, Сумської та Київської областей, а також гості з Польщі та Німеччини, приїхали не лише подивитись на традиції бойків, а й привезли своїх виконавців для участі в святковому концерті.

На церемонію урочистого відкриття фестивалю завітали заступники голови Івано-Франківської обласної адміністрації Олександр Криницький та Василь Плавюк.

«Відомий Долинський край красою Карпатських гір, покладами корисних копалин, джерелами цілющої води та найбільший скарб нашого краю – це щирі, працьовиті та відкриті люди, які пам’ятають традиції своїх батьків, які їх примножують. Ми всі усвідомлюємо , що ті, хто пам’ятає славне минуле своїх дідів, буде мати і добре майбутнє», – наголосив у привітальному слові Олександр Криницький.

 На Святі Карпатського літа розвагу до душі міг знайти кожен. Для наймолодших організатори провели майстер-класи з танців, вчили гончарної справи та писанкарста, плели ляльок-мотанок. Молодь весело провела час під час змагань «Сильний горич», головним суддею яких був відомий спортсмен Роман Вірастюк. А біля головної сцени свята, під звуки запальних карпатських мелодій, веселилась вся громада.

«Свято карпатського літа відбулось уже вдруге, після тривалої перерви. Ми сподіваємось, що завдяки підтримці голів Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради, а також наших партнерів свято стане доброю традицією і з кожним роком збиратиме все більше гостей і учасників», – сподівається голова Долинської районної державної адміністрації Сергій Плотніков.

За приблизними підрахунками на Свято карпатського літа завітало більше 3 тисяч гостей, а завершилися гуляння запальним танком навколо полонинської ватри.

Леся, 06.08.2013 09:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини