Фінінспектори перевірили КП «Івано-Франківськводоекотехпром» і виявили втрати на 590 тисяч гривень

Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Івано-Франківській області – Івано-Франківської об’єднаної держфінінспекції – виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 590 тис. грн під час ревізії КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

Зокрема, під час ревізії встановлено, що 11 споживачів не розрахувалися за отримані послуги водопостачання та водовідведення, через що підприємство недоотримало 190 тис. грн.

Окрім того, упродовж 2012 року за відсутності вакантних посад бухгалтерська служба КП «Івано-Франківськводоекотехпром» незаконно нараховували працівникам доплату за розширену зону обслуговування, що призвело до зайвого витрачання 220 тис. грн.

Також фінінспектори виявили, що посадові особи підприємства за завищеними цінами закупили бензин та асфальтобетонну суміш, зайво сплатили підряднику за виконані роботи, не переказали до місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища коштів за забруднення понад встановлені норми, що призвело до порушень на суму понад 100 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 5 посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності, а про результати ревізії поінформовано прокуратуру м. Івано-Франківська, повідомляє Бліцінформ.

Леся, 16.07.2013 09:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини