Інформація про реалізацію третього обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування

Нагадаємо, що для участі у третьому обласному Конкурсі було подано 135 проектів від 114 місцевих рад, на суму 16,7 млн.грн., в т.ч. 9,5 млн.грн. з обласного бюджету, 2,5 млн.грн. з місцевих бюджетів і 4,7 млн.грн. від організацій-партнерів.

Враховуючи висновки експертної комісії та пропозиції дирекції і ради Конкурсу, голова обласної ради визнав переможцями 62 проекти з 61 місцевих рад на суму 8,6 млн.грн. в т.ч. 4,5 млн.грн. з обласного бюджету, 1,3 млн.грн. з місцевих бюджетів і 2,8 млн.грн. від організацій партнерів, з них:

- 9 переможців з Богородчанського району;

- по 6 переможців з Надвірнянського і Рогатинського районів;

- по 5 переможців з Коломийського і Тисменицького районів;

- по 4 переможці з Галицького і Городенківського районів;

- по 3 переможці - з Верховинського, Долинського, Косівського, Рожнятівського і Снятинського районів;

- по 2 переможці з Івано-Франківської і Болехівської міських рад та Калуського і Тлумацького районів.

Сільські ради Яремчанської міської ради у конкурсі участі не брали.

На даний час обласна рада в повному обсязі виконала свої зобов’язання перед місцевими громадами щодо співфінансування проектів-переможців.

Більшість переможців здійснюють роботи по заміні вікон і дверей на енергоощадні, ремонтні роботи у школах, дитсадках, клубах, ФАПах – 35 проектів, 10 проектів по благоустрою території, прибиранні сміття та встановленні вуличного освітлення, 13 проектів в галузі спорту і інші напрями – 4 проекти.

Крім цього, повністю профінансовані 16 місцевих рад на суму 850,0 тис.грн., які стали переможцями обласних конкурсів “Громада кращого довкілля”, “Краща етнокультурна громада” та “Краща спортивна громада”.

На даний час триває подання проектів на четвертий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і другі конкурси “Громада кращого довкілля”, “Краща етнокультурна громада” та “Краща спортивна громада”. Кінцевий термін подання проектів є 30 серпня цього року.

А відтак, у територіальних громад ще є час, щоб долучитися і спробувати залучити додаткові й такі необхідні кошти на власний розвиток.

 

Леся, 10.07.2013 13:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини