Василь Брус закликав аграріїв не переставати боротися із борщівником Сосновського

Заступник голови облдержадміністрації Василь Брус провів чергову робочу нараду щодо завдань знищення токсично небезпечних рослин борщівника Сосновського та своєчасності оплати агроформуваннями за оренду сільськогосподарських угідь.

Зазначалося: в області борщівника Сосновського в дикоростучому вигляді - 565 га; в даний час повторно косять та обробляють небезпечні рослини хімікатами.

За півріччя сільськогосподарські агроформування області уклали 105210 договорів оренди із власниками земельних часток (паїв) на площу 88,3 тис. га., з них із селянами-пенсіонерами – 50 652 договорів на 48,2 тис. га. Розрахунок орендарів з орендодавцями за використання земельних часток (паїв) за 2012 рік проведений на суму 52 471,84 тис. грн., що складає 100% від загальної суми виплат.

Василь Брус дав доручення керівникам АПК області «взяти під особистий контроль» завершення робіт із знищення борщівника Сосновськогою. Про небезпеку його для здоров’я людей «не переставати говорити у ЗМІ».

Заступник голови ОДА закликав «продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу» серед орендарів та орендодавців земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) щодо необхідності підвищити виплати за оренду земельних часток (паїв) та вчасного розрахунку та постійно дбати про найефективніше використання сільськогосподарських угідь, що в оренді

Леся, 02.07.2013 09:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини