На Прикарпатті немає достатньої кількості насіння кукурудзи,соняшнику та квасолі

На Прикарпатті насіння ярих зернових культур вистачить для всіх сільськогосподарських підприємтсв. Проте, кількість насіння кукурудзи,соняшнику та квасолі складає в середньому, одну четверту від потреби.

 Про це на засіданні колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомив Василь Брус, заступник голови ОДА,

«По всіх категоріях господарств з урахуванням загибелі і пересіву, відповідно до запланованих обсягів посіву, потреба насіння ярих зернових становить 10,4 тисячі тонн. Станом на 25 лютого засипала 10,7 тисяч тонн насіння, що становить 103 % від портеби.

Однак насінням кукурудзи потреба якого складає 150 тонн, соняшнику 20 тонн, квасолі 370 тонн, сільгосппідприємства забезпечені відповідно на 20%, 10% та 30% від потреби. Тому названі види сільськогосподарських продуктів ми будемо куповувати у інших областей», - розповів Василь Брус.

 Губернатор Прикарпаття, Михайло Вишиванюк порадив також проводити ярманки, на яких підприємці зможуть купувати насіння за вигідною ціною.

Леся, 05.03.2012 17:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини