Івано-франківці погрожують збройним повстанням

Збройним повстанням погрожують депутатам у Івано-Франківську. Якщо ті не втрутяться у саботування рішення сесії міськради керівником комунального підприємства “Теплокомуненерго”. Міський голова Анушкевичус минулого тижня призначив його своїм заступником у міськвиконкомі.

Люди, керуючись проголосованим депутатами міськради рішенням, закупили та встановили комплекти для індивідуального теплопостачання. Яке тепер не можуть встановити без дозволу Теплокомуненерго.

Ігор Пащенко, придбав обладнання, яке не дозволяють встановити
“Входить котел, батареї, труби і встановили навіть, і ми ніколи не сподівалися навіть, що директор “Теплокомуненерго” буде бойкотувати і ігнорувати навіть це рішення, і ми тепер не знаєм, до кого нам звертатися”

Дозвіл на від’єднання від мережі центрального опалення повинен би видаватися автоматично, після голосування у сесійному залі. Адже про економію енергоносіїв та незалежність держави від російського газового зашморгу говорять усі – і центральна і місцева влада. Проте далі словесних обіцянок справа не просувається. Керівник найбільшої депутатської фракції визнає факт саботажу.

Роман Онуфріїв, керівник фракції у Івано-Франківській міськраді
“Наше завдання – добитися, аби те, що ми на сесії прийняли, було виконано і ми будемо це робити”

Сьогодні зранку у сесійному залі ініціативна група мешканців спробувала вирішити конфлікт довкола видачі дозволів на встановлення індивідуального опалення протестною акцією. І заблокувала трибуну перед початком сесії. Радикалізм у оцінках бездіяльності влади Івано-Франківська вважають доречним. Бо ігноруванням раніше прийнятого рішення грубо порушують їхні конституційні права.

Андрій Лесик, учасник акції протесту
“Ми є законослухняні громадяни, ми є чесні платники податків, на які утримуються в тому числі органи місцевої влади, ми стикаємося з таким свавіллям, з такою бездіяльністю, і люди готові брати все в свої руки”

Ігор Пащенко, голова ініціативної групи
“Ми не можемо вже стриматись в своїх емоціях і наші подальші емоції можуть виплеснутися в дії, радикальні дії, можливо навіть до збройного повстання – і це можливо у всій державі”

Суд першої інстанції ініціативна група виграла. Апеляційний розгляд відбуватиметься на початку липня у Львівському суді. Коментар від керівництва установи, яка відмовляється надати законослухняним громадянам техумови, нам отримати не вдалося. Підприємство з метою уникнення банкрутства оголосило п’ятницю теж вихідним днем. Охоронець каже, що майже тисячний колектив Теплокомуненерго готується до Зелених Свят.

Григорій, охоронець “Теплокомуненерго”
“Чи це міська рада рішила, чи це рішила місцева влада, я не знаю, але п’ятниця – це вихідний день”

З Івано-Франківська, Огляд Дня, телеканал ZIK, Руслан Коцаба

Леся, 25.06.2013 10:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини