ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» може отримати кредит від NEFCO в сумі 400 тисяч євро

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради підтримав та передав на розгляд сесії проект рішення щодо надання дозволу ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на отримання кредиту від NEFCO в сумі 400 тисяч євро терміном на 5 років під 6 % річних на реалізацію проекту спільного впровадження «Реконструкція та модернізація теплопостачання в районі вулиць Довга-Карпатська в Івано-Франківську

«Даним проектом передбачено провести реконструкцію трубопроводу теплової мережі котельні на Довгій та консервації котельні що знаходиться на вулиці Карпатській, а також встановлення 26 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках , які належать до даних котелень», - зазначила Олена Іванів, начальник відділу стратегічного розвитку та впровадження кредитно-інвестиційних проектів ДМП «Івано-Франківськтеплокомунененрго».

За її словами, консервація котельні на вулиці Карпатській та переведення її навантажень на котельню по вулиці Довгій дозволить підприємству отримати значну економію паливно-енергетичних ресурсів, а також коштів на оплату праці робочого персоналу. За рахунок встановлення ІТП економиться до 15-25 % відсотків тепла на опалення, а втрати теплової енергії при поданні гарячої води знижуються на 30-40 %, на 20-40 % знизяться витрати електроенергії. Також, такі зміни дозволять рівномірно підтримувати температуру води як на нижніх, так і на верхніх поверхах.

Економія від даного проекту складає 2 мільйони 276 тисяч, в тому числі економія електроенергії – 420 тисяч гривень та природного газу – 1 мільйон 400 гривень.

Загальна вартість проекту складає 960 тисяч євро з них: кредитні кошти – 400 тисяч євро, кошти гранду – 300 тисяч євро, кошти міської ради – 130 тисяч євро та кошти ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» – 130 тисяч гривень

Леся, 08.08.2012 10:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини