МОЗ купило Богатирьовій «туалетний трон». На дитячі санаторії грошей немає

Тоді як державні лікарні тріщать по швах, МОЗ замовляє унітаз за 4 тис. грн. Диво сантехніки з мікроліфтом встановили для міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової 

Про це йдеться в програмі «Грошi» на 1+1, передає сайт «Крим.Коментарі».

«Туалетний трон – крапля у морі держзакупівель для ремонту в приміщеннях головного медика країни», - йдеться в сюжеті.

Журналісти нагадали про смерть у кримському санаторії дівчинки, до якої «швидка» їхала 15 хвилин. Судячи зі знятого на місці трагедії відео, медики не особливо поспішали.

«За смерть дитини, найімовірніше, покарають стрілочників – керівництво санаторію. Хоча, можливо, у смерті Діани слід звинувачувати чиновників, які роками ігнорували прохання керівництва санаторію виділити хоч копійку на ремонт аварійних приміщень», - йдеться в сюжеті.

Будівля Міністерства охорони здоров’я України – того ж року спорудження, що і злощасний корпус санаторію «Юність». Міністерські хороми в ідеальному стані. З приходом Богатирьової в крісло міністра гроші на ремонт адміністративної будівлі МОЗу виділяються щороку. У 2011 році на ремонт виділили майже 2 мільйони, але цих грошей виявилося мало – в 2012 році додали ще 400 тис. із бюджету. «Цих грошей вистачило б на ремонт корпусу кримського санаторію», - роблять висновок журналісти.

Кабінет попереднього керівника МОЗу Богатирьової здався маленьким – їй відвели ціле крило будівлі на першому поверсі. В її кабінет тепер веде окремий вхід з персональним пунктом охорони, мармурові сходи, килимові доріжки, венеціанська штукатурка, дубові двері, елітні кахлі – антураж п’ятизіркового готелю. Унітаз міністра коштує близько 4 тисяч гривень, рукомийник – 2 тисячі.

«І поки МОЗ щосили реформує українську медицину, діти оздоровлюються в руїнах – до смерті», - підсумовують журналісти.

Леся, 12.06.2013 09:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини