В Івано-Франківську люди заблокували дорогу, Степан Кукула тікав від журналістів

Сьогодні близько 11 години на вулиці Панаса Мирного натовп людей заблокував проїжджу частину. Автомобілям доводилося об’їжджати через пішохідні зони та подвіря будинків.

Транспортний колапс спричинили чиновники Івано-Франківського міськвиконкому. Причиною конфлікту стало рішення міської ради, згідно якого Богородчанським перевізникам заборонили здійснювати посадку пасажирів на вулиці Панаса Мирного, де протягом 10 років традиційно існує ця зупинка.

Блокували дорожу самі пасажири. За підрахунками правоохоронців у блокуванні дороги взяло участь від 300 до 400 людей.

Також той цікавий факт, що згідно того ж розпорядження перевізникам дозволяється в місцях стихійної зупинки перебувати до 5-хвилин. Зауважимо, що «буси» вантажаться значно швидше.

На місці події перебували і Івано-Франківські чиновники. Так, Степан Кукула не тільки відмовлявся представитися журналістам, але й відмовлявся спілкуватися. Згодом він взагалі втік від журналістів у підворітні.

Серед причин конфлікту, які називали люди, і бізнес-інтерес депутата міської ради Юрія Солов'я. Начебто, його двоюрідна сестра є власником фірми, яка займається пасажирськими автоперевезеннями по місту Івано-Франківськ.

Наскільки нам стало відомо, перевізникам начебто дозволили сьогодні ще здійснювати посадку пасажирів, а з завтрашнього, щоб дня їх там не було. Причому, ці слова були сказані Степаном Кукулою, який так боявся представитися.

Люди мають намір звертатися до депутатів обласної ради та особисто до керівника області Михайла Вишиванюка, щоб він втрутився в конфлікт.

Богородачанська РДА неодноразово зверталася до Івано-Франківського міськвиконкому з проханням виділити місце (навіть вказуючи конкретні зупинки), де перевізники могли безперешкодно, в тому числі для мешканців Івано-Франківська, здійснювати посадку пасажирів.

Зауважимо, що за словами перевізників, вони платять за стоянку. Питання: кому?, пише Стик.

 

Леся, 22.05.2013 13:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини