Прокуратура Прикарпаття не допустила незаконну приватизацію майже 200 га землі

За три місяці поточного року органи прокуратури Прикарпаття повернули у державну та комунальну власність  206 га незаконно вилучених земель.

Про це заявив прокурор Івано-Франківської області на сьогоднішній колегії з питань захисту інтересів громадян та держави в сфері земельних відносин.

У засіданні колегії прийняли участь представники  контролюючих органів та влади, прокурори міст і районів.

Олександр Каліфіцький  наголосив, що одним із пріоритетів, визначених Президентом України та Генеральним прокурором є додержання вимог законодавства у сфері земельних  відносин. Тому дане питання знаходиться на постійному контролі прокуратури області.

«З початку року нам вдалося попередити незаконне надання органами влади та місцевого самоврядування 188 га землі»- сказав прокурор.

Крім того, органами прокуратури області вжито ряд заходів спрямованих на забезпечення належного нагляду за додержанням земельного законодавства. Зокрема, проведено 105 перевірок, за результатами яких розпочато 22 кримінальних провадження. До відповідальності притягнуто 54 службові особи.

Особливу увагу присутніх було звернуто на збереження земель природо-заповідного та лісового призначення. Прокуратурою виявлено 11 фактів незаконного вилучення та передачу у приватну власність 6 га земель вказаної категорії. По всіх цих фактах зараз проводяться досудові розслідування.

На колегії були прийняті організаційні рішення щодо посилення прокурорського нагляду у даній сфері. Прокуратурою розроблено конкретні заходи спрямовані на усунення порушень вимог земельного законодавства.

Леся, 27.04.2013 09:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини