Удвічі зросли надходження до бюджету від прикарпатських підприємців - спрощенців

У І кварталі п.р. платники єдиного податку - фізичні особи сплатили до бюджету 25,4 млн. грн. Це на 11 млн. грн. більше, проти аналогічного періоду минулого року.

            Загалом на початок ІІ кварталу ц.р. в органах Міндоходів Івано-Франківської області кількість платників єдиного податку зросла на 81 проти минулого року, на обліку їх знаходиться майже 27,8 тис. Найбільше підприємців 63% працює на другій групі спрощеної системи оподаткування - це 17,5 тисяч, оскільки для цієї категорії підприємців з 2013 року спрощено ведення  бізнесу – в частнині поданння звітності з єдиного податку, яку вони подаватимуть лише один раз на рік, а не щоквартально, як було минулого року. 

            На першій та третій групі обліковується по 5,2 тис. підприємців-спрощенців, на них припадає однаковий відсоток по 18,7. П’яту групу з обсягом доходу до 20 млн.грн. обрали три платники.

Зростання надходжень єдиного податку та кількості його платників досягнуто завдяки змінам до законодавства, які дали можливість здійснювати підприємницьку діяльність за спрощеними правилами та із збільшенням груп для  платників цього податку.

Леся, 25.04.2013 10:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини