Прикарпатські підприємці пропонують створити реєстр ризикових підприємств

Сформувати базу даних суб’єктів господарювання, які не знаходяться за місцем своєї реєстрації, ухиляються від декларування доходів та сплати податків  із проведених господарських операцій тощо, необхідно для того щоби підприємства, укладаючи договірні відносини, мали змогу попередити можливі фінансові негаразди.

            Таку пропозицію висловили представники громадських організацій, аудитори, адвокати за підсумками дискусії на «круглому столі», який відбувся днями у Територіальному відділенні Асоціації платників податків України.

            За пропозицією учасників заходу реєстр ризикових суб’єктів господарювання можна було б розміщувати та систематично поновлювати на веб-порталі Міністерства доходів і зборів, відповідно підприємства мали б змогу ознайомитись  з податковою історією того чи іншого бізнес -  партнера, а відтак вберегти себе від можливого, в майбутньому, визнання угод безтоварними, або не підтвердження податкового кредиту від постачальника тощо.

            Виконавчий директор Територіального відділення АППУ Анатолій Бойчук зазначає, що протидіяти ухиленню від сплати податків потрібно, але необхідно також напрацьовувати механізми, які б захищали сумлінного платника податків.

            Перший заступник голови ДПС в області Василь Летюк відзначив, що висловлена пропозиція заслуговує на розгляд і реалізацію, оскільки спрямована на підтримку реального  сектора економіки і буде протидіяти тіньовій сфері.

Уже зараз на веб-порталі Міндоходів діють сервіси «Дізнайся більше про свого бізнес партнера», «Анульовані свідоцтва платника ПДВ», «Адреси масової реєстрації», «Пульс» та інші.

На круглому столі також обговорили питання застосування фінансових санкцій, практику розгляду справ у судах стосовно визнання угод нікчемними та безтоварними.

            В роботі «круглого столу» взяли участь - директор департаменту економіки ОДА Володимир Попович, голова Ради підприємців при ОДА Олександр Долішній, Голова громадської організації «Ділові люди Прикарпаття» Василь Гродюк, голова ради підприємців м.Івано-Франківська Петро Строїч, керівник обласного осередку «Спілка податкових консультантів України» Зеновій Швець, голова громадської організації «Спілка бухгалтерів Прикарпаття»  Ольга Брегін та інші.

Леся, 23.04.2013 09:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини