Міндоходів прогнозує зростання позицій України в рейтингу Paying Taxes-2014

У Міндоходів є об'єктивні причини прогнозувати зростання позицій України в рейтингу податкових систем Paying Taxes-2014, який щорічно публікує Світовий банк у рамках загального рейтингу Doing Business. Про це повідомив під час робочої зустрічі з представниками Світового банку Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.
            За словами Міністра, кількість часу, необхідного для дотримання податкового законодавства, вже скоротилася до 300 годин (торік 490 годин) і наближається до середньосвітового показника (267 годин).

             «Якщо за показником «Оподаткування» позиції України в торішньому рейтингу Paying Taxes зросли на 18 пунктів, то за параметром «Міжнародна торгівля», на жаль, експерти Світового банку відзначили падіння позицій України протягом останніх 5 років. Ми маємо намір переломити цю тенденцію» - підкреслив міністр.

            Зокрема, впроваджено електронне декларування, завдяки чому кількість поданих в електронному вигляді митних декларацій зросла з 5% у березні 2012 року до 78% у березні поточного. Перехід до ризикоорієнтованої системи митних оглядів дозволив за рік скоротити їх кількість з 20% до 2%.
Загальна кількість дозвільних документів при митному оформленні зменшена до 34 (раніше 69 документів), нормативні терміни митного оформлення - до 4 годин (раніше 1 день і більше). Кількість обов'язкових документів, що подаються під час митного оформлення, скорочено до 3 при експорті та 4 при імпорті.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо активізації діалогу та обміну інформацією між Міндоходів і Світовим банком. Таким чином, всі реформи, що проводяться в податковій і митній сфері в цьому році, отримають оцінку в рейтингу Paying Taxes-2015, який буде опублікований восени 2014 року. 

Леся, 22.04.2013 09:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини