На Прикарпатті працює лише один реанімобіль

У ході реформування системи охорони здоров’я особлива увага приділяється створеному обласному Центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф, пріоритетним напрямом, якого є розвиток медичної допомоги у 2013 році.

Про це сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську сказав начальник департаменту охорони здоров'я ОДА Роман Мельник.

Теперішнє завдання - розвиток первинних ланок і прийняття правильних кроків задля функціонування даного медичного центру.

Фінансування Центру буде з обласного бюджету, каже Роман Мельник. За його словами, Центр створили, щоб вивести надання медичної допомоги на якісно новий рівень. Модернізація передбачає собою: оновлення автомобільного парку сучасними реанімобілями та встановленням  GPS-навігаторів, кадрове забезпечення, навчальна база , яка повинна бути на високому рівні та госпітальна база.

На сьогоднішній день виділено 73 млн. гривень. Програмою передбачено закупку 16 реанімобілів, які відзначаться високим медичним оснащенням та характеристиками.

«Ми ставимо перед собою завдання, щоб прибуття медичного персоналу по місту тривав до 10 хвилин , а в населених пунктах 20 хвилин, для цього нам потрібно оновити автомобільний парк. Було б добре придбати 16 «реанімобілів». Були б задоволені, якщо було 8.Передбачена планова закупка трьох. На даний момент є тільки один. Для реалізації програми потрібно великі кошти. З наступного року планується залучити  10% з бюджету (130 млн. грн)» , - сказав  начальник департаменту охорони здоров'я ОДА Роман Мельник .


Денис Тиняний

Леся, 11.04.2013 13:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини