Володимир Стасюк вимагає придбати нові автомобілі швидкої допомоги

Бригади швидкої медичної допомоги не можуть у повній мірі застосовувати свої навики та вміння, оскільки умови роботи їм цього не дозволяють.

Пор це заявив депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Стасюк.

За його словами, медикам не вистачає обладнання, а автівки швидкої, не дають змогу у повній мірі надати допомогу пацієнту.

«З наявних на Івано-Франківських станція швидкої медичної допомоги 27 автомобілів, 4 – підлягають списанню, а ще 5 – потребують капітального ремонту. Є тільки один реанімобіль, що явно недостатньо. На станціях не вистачає дефібриляторів, інтубаційних наборів, тільки на 20 % станції забезпечені вакуумними шинами. Придбані та переоснащені вантажні 14 автомобілів «Фольксваген», згідно державного стандарту, призначені тільки для транспортування пацієнтів. Зважаючи на те, що на станціях у цілодобовому режимі задіяно 20 бригад, і всі вони є лікарськими, то 70 % бригад не мають  змоги в умовах наявного транспорту професійно реалізовувати свій високий лікарський потенціал», - сказав Володимир Стасюк.

Враховуючи викладене, Володимир Стасюк висловив вимогу до міського голови придбати у поточному році 4-5 автомобілів для надання екстреної швидкої допомоги типу В і С

 

Леся, 30.03.2012 11:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини