Михайло Вишиванюк вдячний Посольству США в Україні за увагу до Прикарпаття

«Вдячний за те, що потужні США приділяють увагу такій невеликій, але інвестиційно привабливій області, як Івано-Франківська. Ми із задоволенням підтримуємо ваш культурно-мистецький, просвітницький проект, надамо сприяння у проведенні Днів Америки в Івано-Франківську», - сказав під час зустрічі з аташе з питань культури Посольства США в Україні Ендрю Полом голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. 

І запропонував «крок за кроком» розвивати відносини у галузі інвестицій, запевнивши: в області розробляється програма всебічного сприяння інвесторам, як вітчизняним, так й іноземним. 

Своєю чергою американський дипломат висловив вдячність за теплий прийом, сказав, що Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Френсіс Теффт «високого враження» від свого візиту на Прикарпаття восени минулого року. 

За словами аташе з питань культури Посольства США в Україні Ендрю Пола, «Дні Америки» - це проведення освітнього ярмарку - ознайомлення молоді з можливостями навчання у США, виступ оркестру з трьох музикантів, які акомпонуватимуть німому американському кіно; показ декількох сучасних документальних американських фільмів в театрі кіно «Люм’єр» та кінотеатрі «Космос». 

«Я приїхав сюди, щоб зустрітися з місцевою владою і обговорити плани для організації таких днів», - зазначив Ендрю Пол місцевим журналістам. 

«Посол Теффт хоче приїхати до Івано-Франківська під час таких Днів, і ми сподіваємося, що він зможе прочитати лекцію в університеті", - додав Ендрю Пол. 

Проведення «Днів Америки» означають для України загалом і нашої області зокрема, наближення до Європи, переконаний голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. «Ми кажемо, що рухаємося до Європи, тож треба пізнавати один одного, - зазначив Михайло Вишиванюк. – Крок за кроком. Це важливо». 
Учора аташе з питань культури Посольства США в Україні Ендрю Пол мав зустріч з ректором Прикарпатського національного університету Ігорем Цепендою, сьогодні зустрінеться з ректоратом Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 

Довідково 
«Дні Америки» в Івано-Франківську заплановані на 15-17 травня.

Леся, 20.03.2013 13:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини