Вишиванюк у рейтингу губернаторів – десятий

Прикарпатські ЗМІ після звільнення губернатора Львівщини Михайла Костюка сповнилися впевненістю, що наступний на черзі - губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк.

Прикарпатські ЗМІ після звільнення губернатора Львівщини Михайла Костюка сповнилися впевненістю, що наступний на черзі - губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк. Якщо подивитися в рейтинг «k:», то позиції Вишиванюка начебто не дуже неблагополучні: десяте місце (13,5 бали). Проте в 2011 році керівник Прикарпаття був на третьому місці (40 балів), і в порівнянні з тодішніми досягненнями він значно погіршив свої результати.

Наприклад, за динамікою промисловості Івано-Франківщина в 2011 році була лідером, показавши зростання виробництва на 25,7%, а в 2012-му опинилася в кінці першої десятки із зростанням всього лише на 1,2%. А в січні 2013 року порівняно з січнем 2012-го область взагалі показала спад в промисловості на 7,6%, опинившись таким чином в п'ятірці найгірших регіонів. За динамікою роздрібної торгівлі Прикарпатті в 2011 році було другим зверху - в 2012-му стало третім знизу, а в січні 2013-го - другим знизу.

Крім того, Івано-Франківщина входить в число регіонів з низькими темпами зростання сфери послуг, поганими фінансовими результатами підприємств, високим рівнем вимушеної неповної зайнятості, сильним забрудненням атмосфери і великими боргами місцевих бюджетів по субсидіях на ЖКП. Не дозволили Вишиванюку впасти нижче в підсумковому рейтингу перше місце області серед регіонів з найнижчим рівнем заборгованості населення з оплати ЖКП (середньомісячний борг на душу населення склав 76,74 грн., Тоді як в середньому по країні - 259,59 грн.), Третє місце серед регіонів із найнижчою смертністю населення і п'яте місце - серед регіонів із найнижчою середньомісячною заборгованістю по зарплаті (на одного працівника) і найбільшими обсягами введеного в експлуатацію житла (на тисячу жителів). Але щоб усе це врятувало від відставки - однієї удачі Вишиванюку буде мало, пишуть Коментарі

Леся, 15.03.2013 10:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини